Algemene info

Hieronder vindt je wat wist je datjes over KLJ Meerle. 


Wist je dat wij een KLJ zijn met 4 verschillende leeftijdsgroepen?

Als eerste hebben we dit jaar een -9. De activiteiten van de -9 zijn 2 keer per maand. Meestal op zondagmiddag. Er worden spelletjes gespeeld op de KLJ, buiten in het bos en soms door heel dorp. Plezier hebben kan zeker bij de -9.

We hebben een -12. Dit is voor kinderen van het 3de tot het 6de leerjaar. De activiteiten van de -12 zijn 2 keer per maand. Meestal op zondagmiddag maar soms ook op vrijdagavond. We spelen vaak spelletjes op de KLJ, gaan eens naar het bos of doen een groot dorpsspel. Uitleven is bij de -12 zeker een feit!

De derde leeftijdsgroep die wij hebben is de -16. Deze is van het 1ste tot het 4de middelbaar. (12 tot 16 jaar). Deze activiteiten zijn ook 2 keer per maand. De ene keer op vrijdagavond en de andere keer op zondagmiddag. Soms spelen we activieve en ruwere spelen, de andere keer is er meer tijd om wat bij te praten of wat rustiger aan te doen door een film te kijken. 

Onze laatste leeftijdsgroep is de +16. Dit is de laatste groep waar je in terecht kunt. Deze groep is van 16 tot 35 jaar. De +16 heeft één keer per maand activiteit.

Wist je dat wij soms met de alle groepen samen een activiteit doen? 

Wist je dat je doorheen het jaar ook nog altijd lid kan worden? 

Denk je nu; misschien is KLJ wel iets voor mij? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij staan steeds open voor nieuwe leden waardoor je ook doorheen het ganse KLJ-jaar steeds een kijkje kan komen nemen op één van onze activiteiten. Maar natuurlijk is er ook in het begin van het KLJ-jaar, in september, een heuse startactiviteit waar je met al je vrienden en vriendinnen vrijblijvend heen kan komen!

Uiteraard vraagt een KLJ-werking om centjes. Daarom vragen wij aan het begin van elk KLJ-jaar aan elk lid om lidgeld te betalen. Doordat we doorheen het ganse jaar een aantal evenementen organiseren (kijk hiervoor zeker bij 'evenementen') en hiermee al heel wat centjes bij elkaar kunnen sparen, kunnen we de kosten voor onze leden laag houden.

Wist je dat KLJ Meerle ook lid is van KLJ Gewest d'n uithoek? 

KLJ Meerle zit samen met 5 andere KLJ's uit de omstreken in één gewest. Dit zijn KLJ Meersel - Dreef, KLJ Minderhout, KLJ Hoogstraten, KLJ Wortel en KLJ Zondereigen. Binnen die afdelingen zijn telkens gewestverantwoordelijke aangeduid. Deze zitten één keer per maand samen met iemand van KLJ Nationaal om uitwisselingen te doen en tips te vragen. Een paar keer per jaar organiseert het gewest ook verschillende activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen. Bijvoorbeeld een springkastelenfestijn voor de -12, een gewestfilm voor de -16 en een gewestkroegentocht voor de +16. Op deze manier leer je andere KLJ'ers uit verschillende afdelingen kennen. 

Wist je dat je via KLJ nationaal verzekerd bent?

KLJ Nationaal heeft een verzekering waar je als KLJ'er van kunt genieten als je lid bent. Wanneer je op een activiteit je pols breekt bijvoorbeeld kan je via een KLJ verzekeringsformulier alles terugbetaald krijgen. Ook wanneer je onderweg bent naar de KLJ of wanneer je terug naar huis rijdt. Je bent altijd verzekerd via KLJ.